Komisyonlar

BEYZA KARTAL, TUĞÇE GÖNÜLSÜZGİL, AHMET TUNA MUHTAR, FAHRİ DAĞ,

YASİN COŞAR YAĞCI, HAKAN TUNCER, FULYA YUNGUCU, MURAT ÖZDAMAR

KOMİSYON AÇIKLAMASI

İçmimarlık meslek disiplininin bilimsel ve teknik ilkelere uygun olarak, ülke ve toplum yararları doğrultusunda uygulanmasını sağlamak üzere, üyelerin uzmanlık alanlarının TMMOB İçmimarlar odası tarafından uygulama ve denetimin yapılabilmesi için, uzmanlık alanı ve tanımı, yetkili üyeliğin tanımlanması, yetkili üyelerin meslekî ve bilimsel çalışmaları, yaptıkları işler ile tamamlayıcı eğitimlerine dayanan uzmanlıklarının belirlenmesi, meslekiçi eğitim çalışmaları ile belgelendirilmesi ve ülkemizde faaliyet gösteren içmimarların, hizmet tanımlarını belirlemek ve içmimari projeleri ortak bir anlatım dili ile ifade etme çalışmaları, standartların belirlenmesi, projelerin daha kolay ve doğru okunmasına yardımcı olacak çalışmalar yapmak.

TANITIM, MEDYA VE ORGANİZASYON KOMİSYONU

BASIN VE YAYIN

ORGANİZASYONLAR

İÇMİMARİ SERGİLERİ VE ÖDÜLLERİ

SPONSOR

ÇAĞLAR TOPSAKAL, ZEYNEP YAZICI, AHMET TAHİR BALABAN, ÖZDEN ÖZYURT,

SEVDE BAYRAK, TAHA ŞAHİN ÖZÇETE, NAZRA AŞAN, TOLGA YAKICI, ECEM

SEZER, FULYA YUNGUCU, MUSTAFA ARIKAN, GÜL MERVE YILMAZER, DAMLA

BUYRUK, BEYZA AKSÖZ

KOMİSYON AÇIKLAMASI

TMMOB İçmimarlar odasının etkinlik, seminer, eğitim, İçmimari alanında sergiler ile verilecek ödülleri tespit konularında çalışmalar yapmak, odanın mali gücünün yetmediği durumlarda bu tip organizasyonlarda sponsor bulmak, mesleğin tanıtımı amacıyla etkin olarak sosyal medyaların kullanılmasını sağlamak.

BİLİRKİŞİLİK VE İÇMİMARLIK HİZMETLERİ BİLİRKİŞİLİK-EKSPERLİK-HAKEMLİK
VE TEKNİK MÜŞAVİRLİK YÖNETMELİĞİNİN HAZIRLAMA KOMİSYONU

BİLİRKİŞİLİK

KOMİSYON ÜYELERİ

OLCAY CÜRE, FERAH DOĞANAY, HAZEL PALA ÖZCAN, ALİ MUHSİN TAKE, BURAK UYGUNGÜL, TEOMAN ENGİN, YAKUP BURAK AKAY, HANDE CEVİZ, BURAK ELDEK, M. HANZE GÜRKAŞ, DAMLA BUYRUK

KOMİSYON AÇIKLAMASI

Üyelerimizce yapılan bilirkişiliklerin geliştirilmesi, bilirkişilik temel eğitimlerinin verilmesi, içmimari konularında bilirkişi örnek raporlarının hazırlanması, içmimarlık konularında temel ve alt uzmanlık konularının geliştirilmesi üzerine çalışmalar yapmak ve TMMOB İçmimarlar Odası’na bağlı oda üyelerinin, özel kesim ya da kamu kesiminde özel istek ya da mahkeme kararları üzerine yapacakları içmimarlık hizmetlerinin koşulları, ücretleri, ödeme biçimlerini belirlemek ve hizmetlerinin nitelikli ve etkin bir şekilde yapılması, üyelerin hak ve ücretlerinin korunması amacıyla içmimarlık hizmetleri bilirkişilik-eksperlik-hakemlik ve teknik müşavirlik yönetmeliğinin hazırlamak

HUKUK VE YÖNETMELİKLER KOMİSYONU

MEVCUT YÖNETMELİKLER VE YENİ YÖNETMELİK HAZIRLANMASI

HUKUKSAL İŞLER

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

ŞANTİYE ŞEFLİĞİ

ODAYA KAYITLI OLMAYAN İÇMİMARLARIN TAKİBİ

KOMİSYON ÜYELERİ

MUHİTTİN İNCE, AHMET TAHİR BALABAN, HAZEL PALA ÖZCAN, MUSTAFA BAYIK, B. ASRİ ÇELİK, YALIN ACUN, MUSFA ARIKAN, SEDA ACUN, AV. EDİP ESMER, BEYZA AKSÖZ

KOMİSYON AÇIKLAMASI

Odamızın Mevcut Yönetmelikler Üzerinde Çalışmalar Yaparak Varsa Değişiklik Önerilerinin Sunulması, Odamıza Yönelik Yeni Yönetmeliklerin Hazırlanması, Meslek Uygulama Alanlarımız Ve Meslektaşlarımızla İlgili Mevzuatların İzlenmesi Ve Görüş Oluşturulması, İşçi Sağlığı Ve İş Güvenliği Konusunda TMMOB Politikalarının Belirlenmesi/Geliştirilmesi, Bu Alanda Hazırlanan Kanun, Tüzük, Yönetmeliklerin Takip Edilmesi, Görüş Ve Öneri Oluşturulması, Ve Odamıza Kayıtlı Olmadan İçmimarlık Yapan Kişilerin Tespit Edilerek Yönetim Kurulumuza Sunmak Üzere Çalışmalar Yapmak.

KAMU VE ULUSLARARASI İLİŞKİLERİ KOMİSYONU

KAMU VE ULUSLARARASI İLİŞKİLERİ

MUHİTTİN İNCE, MEHMET MURAT SEVİNDİK, ŞEYMA ÖZER, MUSTAFA KARDEŞ,
DUYGU SARIKAYA, KADİR ÖMEROĞLU, MUSTAFA KEMAL DOĞANAY, MERYEM YALÇIN

KOMİSYON AÇIKLAMASI

Odamızın uluslararası ilişkilerini geliştirmek ve uluslararası anlamda dinamik bir yapıya kavuşturma, içmimarlık alanında dünyada yaşanan teknik, ekonomik, politik eğilimlerin izlenerek TMMOB içmimarlar odası bünyesinde bir bilgi birikimi oluşturulmasını sağlamak, içmimarlık alanlarını kapsayan ülkemize özgü konuları ve sorunları oda penceresinden bakıldığında görülenleri derlemek, bunları uluslararası alana sunmak için oda bünyesinde bir bilgi birikimi oluşturulmasını sağlamak.

AKADEMİK ÇALIŞMALAR VE ÜNİVERSİTELER ARASI İLİŞKİLER KOMİSYONU

ÜNİVERSİTELER
İÇMİMARİ EĞİTİM

KOMİSYON ÜYELERİ

BANU YÜKSEL, ASİYE UZUN, FUNDA KURAK AÇICI, MEHMET MURAT SEVİNDİK, AYLİN ARAS, GÖZDE ALTIPARMAK SAKARYA, İDİL DURAN, Y.BURAK AKAY, GÜNER ONARAN, FULYA YUNGUCU, MUSTAFA ARIKAN, DAMLA BUYRUK, SEZİN HATİCE TANRIÖVER

KOMİSYON AÇIKLAMASI

İçmimari alanında ki evrensel gelişmeleri takip ederek odaya katkı sağlamak, akademik araştırmalar yapmak,  daha önce yapılmış olan İçmimari çalışmalarla elde edilen bulguları geliştirmek, içmimarı alanda, teknoloji ve sanata katkı sağlayıcı nitelikte yurtiçinde veya yurtdışında proje, araştırma, yayın, tasarım, sergi, patent çalışmaları yapmak, üniversitelerde İçmimari eğitimin gelişmesi için önerilerde bulunmak,

AKREDİTASYON KOMİSYONU

ÜNİVERSİTELER
MESLEK ODALARI

KOMİSYON ÜYELERİ

ERKAN AYDINTAN, ÖZDEN ÖZYURT, ELİF TUNCEL, TUĞBA ALAFTARGİL, KADİR ÖMEROĞLU, MUSTAFA KEMAL DOĞANAY, YALIN ACUN, SALİH SALBACAK, ELİF GÜNEŞ

KOMİSYON AÇIKLAMASI

İçmimarlık eğitimi programları Akreditasyon Kurulu’nun temel amacı içmimarlık eğitiminde kalitenin yükselmesine katkıda bulunmak ve geliştirmektir. Böylece, içmimarlık mesleğinin değerlerine, evrensel boyutta ilişkilerine, sorumluluklarına, meslek pratiğine, bilgi ve kimliklerine saygılı ve destekleyici içmimarlar yetiştiren programları değerlendirerek güçlenmesine katkı sağlamak.

İÇMO GENÇ KOMİSYONU

ÖĞRENCİLER İLE İLİŞKİLER

KOMİSYON ÜYELERİ

ZEYNEP YAZICI, NİSA ÇERGEL, İSMAİL MALÇOK, IŞIT ÇOKYAŞAR, YUSUF DEMİR, FURKAN AKÇA, BAKİ DENİZ TEKE, MEHMET EROL GÖBEK, DİLA OKUTAN, TUĞHAN CANSEVER, İSMET ÜSTÜNKARDEŞLER, SİMAY SÜLEYMANOĞLU, BENAN PARSANA, GAMZE SARI, HALİL İBRAHİM YALÇIN, MELAHAT BURCU YAVUZTEKİN, HATİCE ECE ARAZ, GÜNER ONARAN, CEMALİ ONUR KARABULUT, MAKBULE HANDE CEVİZ, ADİL KILINÇ

KOMİSYON AÇIKLAMASI

Yönetim Kurulumuzun 11 Eylül 2019 tarih ve 31 sayılı kararı ile yürürlüğe giren öğrenci üye (İÇMOGENÇ) Yönetmeliği çerçevesinde, Üniversitelerin İçmimarlık / İçmimarlık Ve Çevre Tasarımı bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerin "öğrenci üye" olarak kaydedilmesi esaslarını ve öğrenci üyelerin hak ve yükümlülükleri ile öğrencilerin, öğrenim süreleri boyunca içmimarlar odası ile iletişimini, oda ile öğrencilerin ilişkisini güçlendirerek, öğrencilerin oda çalışmalarına katkı vermelerini, aynı şekilde öğrencilerin kendi çalışmalarında da odadan gerekli yardımı, desteği almasına yönelik çalışmalar yapılacaktır.

İÇMO KADIN ÇALIŞMA KOMİSYONU

26. OLAĞAN GENEL KURUL KARARI

KOMİSYON ÜYELERİ

AYŞEGÜL ÖZDERYA, BANU YÜKSEL, SEVCAN ÖZLÜ, BEYZA HANEDAR, ZÜHAL DOĞRU TOK, ZERRİN YAĞCI, FULYA YUNGUCU, MAKBULE HANDE CEVİZ, İREM GÖLAY İZMİTLİ YILDIRIM, İREM İSKENDEROĞLU