HABERLER & DUYURULAR

Haber

19/Ekim/2019 TMMOB İÇMİMARLAR ODASI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGE TEMSİLCİLİĞİ KURULUYOR
21.10.2019

Sayın Üyemiz;

25. Olağan Genel Kurulumuzun Delege Sistemi ile yapılacak olmasından dolayı Şube ve Temsilciliğe bağlı olmayan Erzincan, Tunceli, Elazığ, Diyarbakır, Mardin, Bingöl, Muş, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Bitlis, Ağrı, Iğdır illeri ile Adana Şubemize bağlı olan Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa illerini de dahil ederek “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilciliği’nin” kurulmasına karar verilmiştir.

Alınan karar doğrultusunda Ana Yönetmeliğimizin 58, 59 ve 60. Maddeleri gereği, söz konusu illerde bulunan üyelerimizin oylarıyla belirlenecek olan Temsilciliğin Yönetim Kurulu ve Genel Merkez Delegelerinin seçimi 09 Kasım 2019 tarihinde yapılacaktır.

TMMOB İçmimarlar Odası Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilciliği’nin 1. Olağan Genel Kurul ve Seçimleri, 09 Kasım 2019 tarihinde, “Kooperatifler Mah. Ofis Ekinciler Cad Kalender Plaza Kat:9 No:15 Yenişehir/Diyarbakır” adresinde 10:00 – 16:00 saatleri arasında aşağıda yer alan gündemle yapılacaktır.

Gereği için bilgilerinize sunarız.

GÜNDEM
1. Açılış, Başkanlık Divanı Seçimi, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı
2. Genel Merkez Yönetim Kurulu Adına Konuşma
3. Temsilcilik Adına Konuşmalar,
4. Dilek ve Temenniler
5. Yönetim Kurulu ve Genel Merkez Delegeleri İçin Adayların Belirlenmesi ve Duyurulması,
6. Seçimler.

03/Ekim/2019 BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ KAYITLARI BAŞLADI

BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ
24 – 25 – 26 – 27 EKİM 2019
07 – 08 – 09 – 10 KASIM 2019
ANKARA

24 – 25 – 26 – 27 Ekim 2019 ve 07 – 08 – 09 – 10 Kasım 2019 tarihlerinde düzenlenecek olan TMMOB İçmimarlar Odası BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ için kayıtlar başlamıştır.

6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu kapsamında 03.08.2017 tarihinde Resmi Gazete ’de yayımlanan "Bilirkişilik Yönetmeliği’ne göre her türlü bilirkişilik faaliyetinin yapılabilmesi için BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ ’ne katılmak ve sonucunda sertifika sahibi olma zorunluluğu getirilmiştir.

Beş yıllık mesleki deneyime sahip kişilerin katılabileceği eğitimin sonunda verilen sertifikalar ile (Bilirkişilik Yönetmeliğinde belirtilen diğer şartların da sağlanması koşulu ile) Adli ve İdari Yargı Komisyon Başkanlıklarının ilanında belirtilen tarihlerde bilirkişilik yapmak üzere başvuruda bulunulabilecektir.

Bu çerçevede Temel Bilirkişilik Eğitimlerimiz Genel Merkez Salonumuzda ( Selanik Caddesi No: 17 / 11 Kızılay / ANKARA ) 24 – 25 – 26 – 27 Ekim 2019 Ve 07 – 08 – 09 – 10 Kasım 2019 tarihlerinde yapılacaktır. Eğitime başvuru fazla olması durumunda ileri bir tarihte Bilirkişilik Temel Eğitimi kursu açılacaktır.

Bilirkişilik Yönetmeliği gereği eğitim 24 kişi ile sınırlı olup kayıtlar başvuru sırasına göre alınacaktır. Katılımcı başvuru sayısının fazla olması durumunda bir sonraki eğitim tarihine aktarılacaktır.

Eğitim sonunda eğitimi başarı ile tamamlayan katılımcılara Adalet Bakanlığı Bilirkişilik Daire Başkanlığı Yetkili Eğitim Kurumu olarak TMMOB İçmimarlar Odası onaylı “Bilirkişilik Temel Eğitimi Katılım Belgesi” verilecektir.

Eğitime katılmak isteyen katılımcıların www.icmimarlarodasi.org.tr adresimizde yer almakta olan BİLİRKİŞİLİK KATILIM FORMUNU doldurduktan sonra bilgi@icmimarlarodasi.org.tr adresine göndermeleri gerekmektedir.

Eğitim ücreti: TMMOB Yönetim Kurulu’nun kararı uyarınca Odamız Üyeleri ile TMMOB`ye bağlı diğer Oda  üyeleri için 700,00 TL, TMMOB bağlı oda üyesi olmayanlar için 850,00 TL dir.

EĞİTİM SÜRESİ: 4 Gün sürecek olan eğitim süresi, 18 saat teorik, 6 saat pratik olmak üzere toplam 24 DERS SAATTİR. Derslere devam zorunluluğu vardır. Derslerin 1/12‘sine (2 ders) devam etmeyenlerin eğitim programıyla ilişiği kesilir.

KAYIT İÇİN İSTENEN EVRAKLAR

1. Bilirkişilik Temel Eğitimi Kayıt Formu ( ek )

2. Nüfus Cüzdan Fotokopisi

3. Odamıza bağlı üyelerin aidat borcu olmaması

4. Müracaat edecek olan Mühendis, mimar ve şehir plancıları için Oda üyesi olduğuna dair belge,

5. TMMOB dışında, mesleğini icra edebilmek için herhangi bir meslek kuruluşuna üye olma zorunluluğu bulunmayanlar için; uzmanlık alanını gösteren diploma, meslekî yeterlilik belgesi, uzmanlık belgesi, ustalık belgesi veya benzeri belgelerin aslı veya onaylı sureti ile Disiplin yönünden meslekten veya memuriyetten çıkarılmamış ya da sanat icrasından veya mesleki faaliyetten geçici ya da sürekli olarak yasaklanmadığını gösteren belge ile başvurmaları gerekmektedir.

6. Bilirkişilik Eğitimine Başvuracak kişiler Bilirkişilik Eğitim Ücretini T.C. Ziraat Bankası Yıldızevler Şubesi ( Şube Kodu 0919 ) 57209156 -5001 ( IBAN NO: TR89 0001 0009 19 57 2091 5650 01 ) Numaralı hesaba yatırdığına dair dekont ile diğer belgeler ile müracaat etmesi gerekmektedir. (Yapılan ödemelerde, eğitimin adı (Bilirkişilik Temel Eğitimi) ve katılımcının adı-soyadı belirtilmelidir.) Yapılan ödemeleri odayı arayarak teyit ediniz.
7. Eğitim dokümanları ücrete dahildir. Öğle yemeği ücrete dahil değildir.
8. Kayıt iptali eğitim tarihinden 3 gün öncesine kadar ODA‘ya yazılı olarak bildirilmek koşulu ile yapılır. Daha yakın tarihlerde kayıt iptali yapılamaz.

BİLİRKİŞİLİK KATILIM FORMUNU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ PROGRAMINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
BİLİRKİŞİLİĞE BAŞVURU VE KABUL ŞARTLARINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

25/Eylül/2019 ÖĞRENCİ ÜYE ( GENÇ İÇMO ) YÖNETMELİĞİ

YÖNETİM KURULU’MUZUN 11 EYLÜL 2019 TARİH 31 NUMARALI TOPLANTISINDA

ALINAN 266 SAYILI KARARI İLE YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞTİR.

Bu Yönetmelik Üniversitelerin İçmimarlık / İçmimarlık ve Çevre Tasarımı bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerin "Öğrenci Üye" olarak kaydedilmesi esaslarını ve öğrenci üyelerin hak ve yükümlülüklerini kapsamakta, öğrencilerin, öğrenim süreleri boyunca İçmimarlar Odası ile iletişimini, oda ile öğrencilerin ilişkisini güçlendirerek, öğrencilerin oda çalışmalarına katkı vermelerini, aynı şekilde öğrencilerin kendi çalışmalarında da odadan gerekli yardımı, desteği almasını sağlayacaktır.

Oda, Üniversite ve Öğrenciler ekseninde, Eğitim ve öğretim sorunlarına çözüm üreten çalışmalar ile mesleki ve toplumsal sorumluluklar çerçevesinde ortaya çıkan sorunların çözümünde oda öğrenci ilişkisini artırarak, Bilim ve tekniği toplumsal çıkarlar çerçevesinde kullanan bir anlayışın geliştirilmesini sağlamak ve bu anlamda özerk, demokratik ve bilimsel üniversite taleplerini dile getiren İçmimarlık / İçmimarlık ve Çevre Tasarımı öğrencilerinin örgütlülüğünü organize olmaları sağlanacaktır.

Öğrenci Üye (İÇMO Genç) Yönetmeliği İÇİN TIKLAYINIZ

Öğrenci Üye (İÇMO Genç) Yönetmeliği’nin
yürürlüğe girmesi ile ilgili olarak Genel Başkan Emrah KAYMAK' ın açıklaması;

Merhaba sevgili öğrenci arkadaşlarım... Sizlere söz vermiş olduğumuz gibi Odamızın Öğrenci Yapılanması Olan “İÇMO GENÇ” ‘in tüm hazırlıklarını tamamladık! @icmogenc  Yönetim Kurulumuzun almış olduğu karar doğrultusunda Yönetmeliğiniz yürürlüğe girdi. Şimdi hızlıca öğrenci örgütlülüğümüzü yapılandırıp ODAMIZ çatısı altında birlikte sevgi, saygı kuralları çerçevesinde emeklerimizi paylaşmanın zamanı. Her zaman dediğim gibi bizler sizlerin emanetçileriyiz! İÇMO GENÇ örgütlülüğünden yetişecek arkadaşlarımın ileride bizlerin görevlerini devir alarak; meslek onur ve haklarımızla birlikte İÇMİMARLAR ODASINI ve ÜLKEMİZİ daha güzel  taşayacaklarından en ufak bir şüphem yok. Sizlere emanet etmekten gurur duyduğumuz “İÇMO GENÇ” yapılanmamızın hazırlığında emeği geçen başta; 24. Dönem Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Yönetim Kurullarım, Değerli Akademisyenlerimiz ve en büyük pay sahibi olan ÖĞRENCİ arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler... SİZ VARSANIZ BİZDE VARIZ!..  İÇMO GENÇ içinde görev alacak olan tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum.

Emrah KAYMAK
Genel Başkan

Haber

23/Ağustos/2019 im2019 Ulusal İçmimarlık Öğrencileri Proje Yarışması başvurularında SON TARİH 30 AĞUSTOS 2019!

Sevgili İçmimarlık Öğrencileri,

Geçtiğimiz yıl birincisi MEF Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nün ev sahipliğinde düzenlenen im Ulusal İçmimarlık Öğrencileri Proje Yarışması’nın ikincisi, TMMOB İçmimarlar Odası adına İstanbul Şubesi’nin ortaklığıyla bu yıl Bahçeşehir Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ev sahipliğinde gerçekleşecektir.

Yarışma başvuruları www.im2019.org adresinden elektronik olarak yapılmaktadır. Katılım koşulları ve diğer tüm merak ettikleriniz için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yarışmanın takvimi:

• Projelerin dijital teslimi için son tarih                               30 Ağustos 2019
  • Projelerin dijital değerlendirmesi (ön eleme)                         Eylül 2019
  • Jüri Değerlendirmesi [BAU KUZEY KAMPUS]                    Ekim 2019
  • Ödül Töreni ve Kolokyum [BAU KUZEY KAMPUS]             Ekim 2019

Haber

09/Ağustos/2019 IFI TASARIM FARKLILIĞI ÖDÜLLERİ (IFI DDA)

Son Başvuru Tarihi: 25 Ağustos 2019

Küresel bir tasarım yarışması olan IFI'ın Tasarım Farklılığı Ödülleri (IFI DDA), dünyanın her yerinden tamamlanan iç mekan projelerinin kaliteli bir jüri tarafından değerlendirilmesini sağlar.

Yarışmaya giriş kategorileri; Habitat, Çalışma, Sağlık, Rahat zaman, Öğrenme, İnsani, Sürdürülebilirlik ve Öğrenciden oluşmaktadır.

Yarışmadaki değerlendirme kriterleri ise;

1. Özgünlük ve orijinallik: Kavramsal çerçevenin netliği, yaratıcılık ve özgünlüğün sergilenmesi

2. İşlevsellik: Müşteri özetine cevap, tanımlanan kullanıcı ihtiyaçlarına cevap, pratik uygulama kalitesi

3. Yenilik: Yaygın tasarım zorluklarına alternatif yaklaşımlar sunma, tasarım düşüncesinde yeni yönler, İç Mimarlık / Tasarım alanını olumlu yönde etkileme potansiyeli

4. Tasarım Çözümü Kalitesi: Araştırma standardı ve son tasarım çözümü, yerleşik biçim ve bağlam ilişkisi, sonuç değeri

5. Sürdürülebilirlik: Ekolojik, ekonomik ve / veya sosyal sürdürülebilirlik konuları ve etkileri, tasarımla çevreye fayda sağlama oluşmaktadır.

Ücret;

IFI DDA Profesyonel Giriş Ücreti: 250 ABD Doları

IFI DDA Öğrenci Giriş Ücreti: 60 ABD Doları

Giriş ayrıca giriş başına 0,30 ABD Doları tutarında işlem ücreti almaktadır. Ödeme sadece kredi kartı ile yapılır. Tüm kart ödemelerinde %2,9 işlem ücreti alınmaktadır. Kabul edilen kartlar: America Express, MasterCard, Visa, Diners Club ve Discover.

Detaylar için: https://ifiworld.org/ifi-dda/