HABERLER & DUYURULAR

TMMOB İÇMİMARLAR ODASI

25. OLAĞAN GENEL KURULU

22 – 23 AĞUSTOS 2020

28-29 Mart 2020 tarihlerinde yapılması planlanan ancak Dünya Sağlık Örgütü tarafından “pandemi” olarak ilan edilen koronavirüs salgınının yarattığı riskler göz önüne alınarak ertelenen Odamız 25. Olağan Genel Kurul ve Seçimleri, “Atia Ahşap Tasarım İçmimarlık”, “Samet Kalıp ve Madeni Eşya San.” ve “Sayın A.Ş. (Mabella Marble)” firmalarının sponsorluğunda Ankara Anadolu Hotels Downtown’ da gerçekleştirilmiştir.

Genel Kurulumuza CHP Ankara Milletvekili Sn. Ali Haydar HAKVERDİ, İYİ Parti Ankara Milletvekili Sn. Ayhan ALTINTAŞ, HDP Adana Milletvekili Sn. Kemal PEKÖZ, HDP PM Üyesi Sn. Ali ÖZKAN, İYİ Parti Genel İdari Kurulu Üyesi Sn. Bülent GÜRSOY, İYİ Parti Genel İdari Kurulu Üyesi Sn. Burcu AKÇARU, Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Sn. Nazmi ŞAHİN ve Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sn. Halil İbrahim YILMAZ katılım sağlamış olup, yapmış oldukları konuşmalarda Odamız ve Mesleğimiz konularında iyi dileklerini ifade etmişlerdir.

22 Ağustos 2020 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurulumuzda TMMOB Yönetim Kurulu adına gözlemci olarak Peyzaj Mimarlar Odası Genel Başkanı Sn. Ayşegül ORUÇKAPTAN katılmış olup, yapılan oylama sonucunda Başkanlık Divanını, Divan Başkanlığı’na İbrahim OĞUR, Başkan Yardımcısı Zuhal DOĞRU TOK, Yazman Üyeler ise Aysu YÜCEL ve Duygu ACAR olarak belirlenmiştir.

Genel Kurulumuza 118 Delegemiz katılmış olup, 23 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleşen Oda Organları seçimlerine ise 141 Delegemiz oy kullanmışlardır.

Bu zorlu pandemi sürecinde katılımcılarımızın sağlığı için tüm önlerimizi alarak gerçekleştirmiş olduğumuz Odamız 25. Olağan Genel Kurulumuza Sponsor olan sektörümüzün önde gelen firmalarına ve büyük özveri ile, mesleğimize, Odamıza sahip çıkarak katılan tüm üyelerimize teşekkürlerimizi sunarız.

25. Olağan Genel Kurulumuz sonucunda seçilmiş olan Yönetim Kurulu Üyeleri 27 Ağustos 2020 tarihinde 1.Toplantısını yaparak kendi aralarında yapmış oldukları seçim ile aşağıdaki gibi görev dağılımı yapmışlardır.

25. Dönem Yönetim Kurulu görev dağılımı.

Genel Başkan

Emrah KAYMAK

Genel Başkan Yardımcısı

Ömer SENCAR

Turan AYÇİÇEK

Genel Sayman

Naci YALÇIN

Kahraman BİNGÖL

Ş. Tolga GÜRSOY

Damla BUYRUK

Hürana GÜNGÖR

Duygu ACAR

Yasin KARAGÖZ

İpek SANCAKTAR MEMİKOĞLU

Emrah UZUNOĞLU

İrem Gölay İZMİTLİ YILDIRIM

Cem KARABULUT

Ayrıca Yapılan seçimler sonucunda, Tamer SARP, Rabia KÖSE DOĞAN, İsmet TEKELİ, Emirhan ÖZYURT, Murat ÖZDAMAR, Onur Kurulu Asıl Üyeliğe, Gökhan DEMİRER, Sezin Hatice TANRIÖVER, Banu MANAV, Özlem Nur ASLANTAMER ve Bozkurt Lütfi DEMİRAL ise yedek üye olarak seçilmiştir.

Denetleme Kurulumuz Asıl üyelerimiz, Cem ARTANTAŞ, İbrahim OĞUR, Tuğkan İNAN, Veysel BAYCAN, Alper AKAGÜNDÜZ, Ahmet ERTÜRK, Hasan PEKDOĞAN şeklinde, Yedek Üyelerimiz, Nurpınar KÖSTEPEN, NAzra AŞAN, Burak ELDEK, Serdar IŞIKLAR, Çağlayan COŞKUN, Murat KETEN ve Niyazi Şafak ÖZKAN  olarak belirlenmiştir.

Üst birliğimiz olan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu adaylığına, M. Hanze GÜRKAŞ, Ata Can KALE ve Ömer SENCAR seçilmiş bulunmaktadırlar. Ayrıca TMMOB Yüksek Denetleme Kurulu Adayımız Ahmet ERTÜRK, TMMOB Yüksek Onur Kurulu Adayımız ise Tamer SARP olarak belirlenmiştir.

Genel Kurulumuzda Odamız gündemine gelen ve yaşanan süreçte derinleşen sorunlar, Genel Kurul sürecinde Odamız Delegelerinin katılımıyla kitlesel bir zeminde ele alınmış ve çeşitli öneriler doğrultusunda kararlar alınmıştır.

Odamızın 2020 yıllında uygulayacağı Aidat ve hizmet bedelleri de aşağıda yer aldığı gibi belirlenmiştir.

Üye Aidat Aylık Ücreti

20,00 TL X 12= 240,00 TL

Kimlik Kartı Ücreti

30,00 TL

Üye Kayıt Ücreti

100,00 TL

Yabancı Uyruklu Üye Kayıt Ücreti

1.500,00 TL

Yabancı Uyruklu Üye Aidat Ücreti

1.000,00 TL

Faaliyet Belgesi Ücreti (Ticari Amaçlı)

100,00 TL

Faaliyet Belgesi Ücreti (Tanıtım Amaçlı)

50,00 TL

Öğrenci Kayıt Ücreti

25,00 TL

ÖĞRENCİ ÜYELERİMİZİN ODAMIZA MEZUN OLDUĞU YIL İÇİNDE GELİP KAYIT OLMALARI HALİNDE ÜYE KAYIT ÜCRETİNİN ALINMAYACAKTIR.

Proje Onayı / Tescil Ü

creti

450,00 TL

Büro Tescil Belgesi ilk kayıt

500,00 TL

Büro Tescil Belgesi yenileme ücreti

240,00 TL

Bugün Ülkemizin ve dolayısı ile Mimar ve Mühendislerimizin yaşadığı sıkıntılar, hak ve yetkilerin tam olarak elde edilmesi konusunda vb. gibi diğer sorunları aşmak adına TMMOB ve çatısı altında bulunan 24 Odanın bundan önce de olduğu gibi bundan sonra da örgütlülük anlayışı çerçevesinde birlikte hareket etmesi gerekliliği bir kez daha önem kazanmıştır.

Odamız ve Bağlı Birimleri her zaman TMMOB’ nin aldığı ve alacağı kararların arkasında olacak ve Odamıza TMMOB tarafından verilecek her türlü görevi gücümüz oranında gerçekleştirmek adına çalışmalar yürütülecek ancak, Odamızın yaşadığı sıkıntıları da aşmak içinde TMMOB ve Bağlı Odalardan da destek istenecektir.

Mesleki uygulamalarda kamu yararını, meslek haklarını ve etiğini korumak, tanıtmak, geliştirmek, müelliflik haklarını gözetmek, haksız rekabeti önlemek, mesleki sorumlulukları, mesleki uğraşı konularını, uygulama alanlarını tanımlamak ve mesleki denetim ile mesleki değerlendirmeye esas sicilleri tutmak ve eser sahipliği kapsamında, eser sahibinin mali ve esere dair haklarını korumak adına Serbest İçmimarlık Hizmetlerini Uygulama, Tescil Ve Mesleki Denetim Yönetmeliği yapılacak olan çalışmalar ile günümüz şartlarına uygun hale getirilmesi için görüşmelerimiz 24. Dönemde olduğu gibi 25. Dönemde de devam edecektir.

...

Haber

10/Ağustos/2020 im2020 | İçmimarlık Öğrencileri Proje Yarışması

TMMOB İçmimarlar Odası’nın her yıl düzenlediği İç Mimarlık Bölümü Öğrencileri Proje Yarışması’nın üçüncüsü olan im2020, bu yıl Başkent Üniversitesi, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nün ev sahipliğinde düzenleniyor. Yarışmaya son katılım tarihi 16 Ekim 2020 olarak belirlenmiştir.

Yarışmayla ilgili detaylı bilgi için :              http://imc.baskent.edu.tr/kw/index.php

Proje Teslimleri, Soru ve iletişim için:      imyarismalari@gmail.com

im2020 | İçmimarlık Öğrencileri Proje Yarışması Posteri İçin TIKLAYINIZ

Yarışmanın Amacı

Bu yarışmanın amacı; İçmimarlık / İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri öğrencilerinin projelerini her akademik yıl sonunda bir araya getirerek, akademisyen ve öğrenciler için bir iletişim platformu yaratmak; içmimarlık öğrencilerinin meslek kimliğinin güçlenmesini sağlamak; içmimarlık öğrencilerinin öğrenim ve meslek hayatları için anlamlı bir hedef oluşturmak ve içmimarlık lisans eğitimi içinde yer alan projelerin niteliğinin yükselmesine katkıda bulunmaktır.

Yarışmanın Kapsamı

“im2020 İçmimarlık Öğrencileri Proje Yarışması”, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki İçmimarlık/İçmimarlık ve Çevre Tasarımı bölümleri öğrencilerinin katılımını amaçlayan, üç aşamalı olarak düzenlenen, lisans eğitimi boyunca gerçekleştirilen stüdyo projelerini değerlendiren bir ulusal proje yarışmasıdır. Yarışma, içmimarlık öğrencilerinin yarışmanın düzenlendiği akademik yıl içinde yürütülen (2019-2020 güz ve bahar dönemleri) tasarım stüdyolarında ve mobilya tasarımı derslerinde gerçekleştirdikleri projelerin değerlendirilmesi esasına dayanmaktadır.

Yarışmanın Kategorileri

Yarışma, beş kategoriden oluşmaktadır;

• Birinci Yıl
  • İkinci Yıl
  • Üçüncü Yıl
  • Dördüncü Yıl
  • Mobilya Tasarım

Tüm kategoriler grup projelerinin katılıma açıktır.

Yarışmaya Katılım Koşulları

* Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde içmimarlık eğitimi veren ve YÖK tarafından tanınan herhangi bir lisans programında anadal öğrencisi olarak kayıtlı tüm öğrencilerin katılımına açıktır.

*Yarışma, ‘Birinci yıl’, ‘İkinci yıl’, ‘Üçüncü yıl’, ‘Dördüncü yıl’ ve ‘Mobilya tasarım’ olmak üzere beş kategoriden oluşmaktadır.

* Yarışmaya, konu ve kapsam sınırlaması olmaksızın, yarışmanın düzenlendiği akademik yıl içindeki güz ve bahar (veya her ikisi birden) yarıyıllarında, içmimarlık lisans derecesi veren bir eğitim kurumunun içmimarlık tasarım stüdyosu ve mobilya tasarımı dersleri kapsamında gerçekleştirilmiş bir proje ile ilgili kategoride katılım sağlanabilecektir.

* Öğrenciler her kategoriye grup projeleriyle de katılım sağlayabilmektedir. Gruplar en fazla 3 kişiyle sınırlıdır.

* Öğrencilerin yarışmaya birden fazla proje ile katılması mümkündür.

* Yarışmaya katılım ücretsizdir.

* Yarışmaya katılan projelerin yayım ve basım hakları Başkent Üniversitesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ve TMMOB İçmimarlar Odası adına yarışmayı düzenleyen İçmimarlar Odası Ankara Şubesi’ne aittir.

* Yarışmaya katılacak projelerin, başvuru tarihlerinde, belirtilen formata uygun şekilde, dijital olarak teslim edilmesi gerekmektedir.

* Katılımcı, teslim formatı ve koşullarını yerine getirerek, projesini istediği gibi sunabilecektir.

* Proje teslimi sadece imyarismalari@gmail.com adresi üzerinden yapılabilecektir.

*Yarışmaya proje göndererek katılan her yarışmacı bu koşulları kabul etmiş sayılır.

Proje Teslim Formatı ve Koşulları

* Proje paftasında öğrencinin ismi, kurum ismi ve kurum logosu, proje yürütücüsünün ismi, vb bilgilere kesinlikle yer verilmemelidir.

* Yarışmaya katılan her projenin sunumu 1 adet Yatay A0 pafta ile yapılmalıdır. Dijital ortamda değerlendirme yapılacağı için tek pafta sınırına uyulması önemlidir.

* Öğrenciler 1 adet Yatay A0 pafta dışında projeleriyle ilgili herhangi ek bilgi (QR kod, herhangi başka bir ortama bağlantı, vb.) sunmamalıdır.

* Proje paftaları 1 adet Yatay A0 olarak 300 dpi çözünürlüğünde "PDF” formatında imyarismalari@gmail.com e-posta adresine yollanmalı ve paftanın toplam büyüklüğü 20 megabyte’ı kesinlikle geçmemelidir. Proje paftaları dijital olarak teslim edilecektir ve dijital olarak değerlendirilecektir. Projeler, yarışma sonunda dijital sergi düzenlenerek kamuoyu ile paylaşılacaktır.

* Yarışmaya katılan öğrenciler belirlenen format ve koşullar içinde kalarak projelerini istedikleri biçimde sunabilirler.

* Teslim sırasında teslim formatını ve koşullarını sağlayan her projeye 5 rakamdan oluşan bir rumuz verilir. Bu aşamadan sonra tüm değerlendirme süreçleri bu rumuz kullanılarak yapılır.

* Yukarıda bahsi geçen maddelere uyulmaması diskalifiye sebebidir.

Değerlendirme Süreci ve Kriterleri

Yarışma projeleri, dijital ortamda üç aşamalı jüri sistemi ile değerlendirilmektedir. Değerlendirme aşamaları aşağıdaki gibidir;

Ön Eleme

1.       Aşama Jüri Değerlendirmesi

2.       Aşama Jüri Değerlendirmesi

Ön Eleme:  Yarışmanın proje teslim formatı ve koşullarını karşılamayan projeler ön eleme

aşamasında elenirler.

1.       Aşama Jüri Değerlendirmesi: Ön eleme aşamasını geçen projeler, 1. Aşama Jüri Değerlendirmesine alınır. Her kategorinin jürisi kendilerine verilen şifre ile sorumlu oldukları alana ait projelere dijital ortamda ulaşarak; bireysel değerlendirmelerini yaparlar. Bu değerlendirme süreçlerini dijital bir form ile tespit ederek; ilgili kategori sekretaryasına bildirirler. Bu değerlendirmede en yüksek puan alan 12 proje 2. Aşama Jüri Değerlendirmesine kalır.

2.       Aşama Jüri Değerlendirmesi: 1. Aşama Jüri Değerlendirmesini geçen projeler için kategori sekretaryalarının organize ettiği bir dijital jüri ortamı oluşturulur. Her kategorinin tüm jüri üyeleri, değerlendirme gününde ve saatinde dijital ortamda canlı olarak toplanarak projeleri değerlendirirler.

Projeler, her iki jüri aşamasında da Özgünlük, Yapı, Sunum ve Tasarım Süreci olarak belirlenen 4 temel kritere dayanarak değerlendirilir.

Yarışmaya katılan projelerin değerlendirilmesi her kategori için oluşturulan kategori jürileri tarafından yapılmaktadır. Her kategori jürisinin çalışma süreçlerinin organizasyonu her kategori için ayrı olarak oluşturulan kategori sekretaryaları tarafından organize edilir.

Teslim edilen projeler, “im” ev sahibi üniversite tarafından ve Düzenleme Komitesinin onayına sunularak belirlenmiş İçmimarlık bölümlerinin öğretim elemanlarının ağırlıkta olduğu, içmimarlık alanına önemli katkı sağlamış olan meslek profesyonellerinden oluşan bir jüri tarafından değerlendirilmektedir.

Projelerin değerlendirmesi, yarışma şartnamesinde yer alan "yarışma amaçları" ve "değerlendirme kriterleri" göz önünde bulundurularak yapılmaktadır. Yarışma değerlendirmesi ve sonuçları kategori jürilerinin kararı ile kategori sekretaryaları tarafından kayıt altına alınır.  Yarışmanın sonuçları, dijital ortamda gerçekleşecek bir kolokyum ve dijital sergi ile kamuoyuna sunulur.

Ödüller ve Yayın

“im İçmimarlık Öğrencileri Projeleri” yarışmasında her kategori için üç adet “Başarı Ödülü” ve üç adet “Mansiyon Ödülü” verilmektedir. Ön elemeyi geçen tüm katılımcılara ve ödül alan katılımcılara sertifika, ‘Başarı Ödülü̈’ ve “Mansiyon” alan katılımcılara sertifikaya ek olarak para ödülü̈ verilmektedir. Ödül alan tüm projelere, Başkent Üniversitesi ve TMMOB İçmimarlar Odası adına İçmimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından yayımlanacak dijital yarışma kitabında yer verilecek ve düzenlenecek bir dijital sergi ile kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Kimliklerin Gizliliği

Yarışmada yapılacak tüm kayıtlar ve kimlik bilgileri gizli tutulmaktadır.  Teslim sırasında teslim formatını ve koşullarını sağlayan her projeye 5 rakamdan oluşan bir rumuz verilir. Bu aşamadan sonra tüm değerlendirme süreçleri bu rumuz kullanılarak yapılır. Yarışma sonuna kadar tüm katılımcıların kimlik bilgileri gizli tutulur.

Yarışma Takvimi
        Yarışma İlanı  10.08.2020
        Soru – Cevap dönemi 10 Ağustos - 2 Ekim 2020
        Projelerin dijital teslimi için son tarih 16.10.2020
        Projelerin Ön eleme değerlendirmesi 18.11.2020

Ödüller

“im2020” yarışmasında her kategori için üçer adet “Başarı Ödülü” ve üçer adet “Mansiyon Ödülü” verilmektedir. Ön elemeyi geçen tüm katılımcılara ve ödül alan katılımcılara sertifika, “Başarı Ödülü” ve “Mansiyon” alan katılımcılara sertifikaya ek olarak para ödülü verilmektedir. Ödül alan tüm projeler Başkent Üniversitesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ve TMMOB İçmimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından yayımlanacak dijital yarışma kitabında yer alacaktır.

Her kategori için verilecek olan başarı ödülleri:
Birincilik ödülü 2.000,00 TL
İkincilik ödülü 1.500,00 TL
 Üçüncülük ödülü 1.000,00 TL
Mansiyon ödülü (3 Adet)  500,00 TL

Jüri Üyeleri:

Birinci Yıl Kategorisi
1.       Prof. Dr. Adnan Tepecik  (Başkent Üniversitesi, Ankara)
2.       Dr. Öğr. Üyesi Elif Güneş (Atılım Üniversitesi, Ankara)
3.       Dr. Öğr. Üyesi Merve Buldaç (Kütahya Dumlupınar Üniversitesi,Kütahya)
4.       Dr. Öğr. Üyesi Meryem Yalçın  (TOBB Üniversitesi, Ankara)
5.       Dr. Öğr. Üyesi Pınar Sezginalp  (Özyeğin Üniversitesi, İstanbul)