05/07/2020 İM YARIŞMALARI YÖNETMELİĞİ

Odamız Yönetim Kurulunun 30 Haziran 2020 tarih 52 Numaralı toplantısında alınan 435 sayılı kararı ile “
İM YARIŞMALARI YÖNETMELİĞİ”
Yürürlüğe girdi...

Birincisi 2018 Yılında TMMOB İçmimarlar Odası adına İstanbul Şubesi’nin ortaklığıyla “MEF Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nün” ev sahipliğinde, ikincisi, 2019 yılında yine TMMOB İçmimarlar Odası adına İstanbul Şubesi’nin ortaklığıyla “Bahçeşehir Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü” ev sahipliğinde gerçekleşen “im Ulusal İçmimarlık Öğrencileri Proje Yarışması 2020 yılından itibaren TMMOB İçmimarlar Odası bünyesinde her yıl farklı bir Üniversitenin ev sahipliğinde gerçekleşecektir.

İM Yarışmaların hedefi, kamu yararı esas alınarak, İçmimarlık/İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri öğrencilerinin projelerini her akademik yılsonunda bir araya getirerek, akademisyen ve öğrenciler için bir iletişim platformu yaratmaktır.

İçmimarlık öğrencilerinin meslek kimliğinin güçlenmesini sağlamak, İçmimarlık öğrencilerinin öğrenim ve meslek hayatları için anlamlı bir hedef oluşturmak, İçmimarlık lisans eğitimi içinde yer alan projelerin niteliğinin yükselmesine katkıda bulunmak, İçmimarlık mesleğinin gelişmesine ve etik değerlerin yerleşmesine uygun ortamı sağlamaktır.

İm Yarışmaları, TMMOB İçmimarlar Odası’nı temsilen o yıl yarışmanın yapılacağı ildeki yetkili şubenin kurumsal şemsiyesi altında, her yıl başka bir yükseköğretim kurumunun İçmimarlık bölümünün ev sahipliğinde düzenlenecektir.

Ulusal yarışma olan “İm yarışmaları”

Türkiye ya da KKTC’deki İçmimarlık bölümlerinden birinde, o yıl tamamlanan projeleri kapsamak ve öğrenci yarışma şartnamesinde öngörülen koşulları yerine getirmek kaydıyla tüm katılımcılara açıktır.

İm Yarışması, ‘Birinci yıl’, ‘İkinci yıl’, ‘Üçüncü yıl’ , ‘Dördüncü yıl’ ve ‘Mobilya’ olmak üzere beş kategoriden oluşmaktadır.