15/02/2019 Türk Tasarım Dayanışma Konseyi’ nin 18. toplantısına katıldık

TMMOB İçmimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Emrah KAYMAK, Yönetim Kurulu Üyemiz Simay ÖZKAN ve İzmir Ekonomi Üniversitesi içmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünden Doç. Dr. Osman Demirbaş ile Türk patent ve Marka Kurumu’nun düzenlediği Türk Tasarım Dayanışma Konseyi’ nin 18. toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, tasarım yoğunluklu sektörlerin, istihdama ve milli gelire ciddi katkı sağladığını vurgulayarak "Başta KOBİ'ler olmak üzere, tüm üretici aktörlerin tasarım sürecini etkin şekilde kullanıp yönetmesi hayati öneme sahip. KOSGEB aracılığıyla tasarım destekleri veriyoruz. Desteklerden faydalanan firmalar, yararlanmayan firmalara göre yurt içi satışlarını yüzde 48, Ar-Ge harcamalarını yüzde 30, çalışan sayılarını yüzde 14 ve faaliyet karlarını yüzde 64 artırdı." dedi.

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Habip Asan, başvuru ve tescil işlemlerinin yanı sıra tasarım stratejisi ve eylem kapsamına ilişkin bilgi ve verileri Türk Tasarım Danışma Konseyine sunduklarını dile getirdi. Asan, Konseyin Türkiye'de tasarıma dair politika ve stratejilerin belirlenmesi ve uygulanması sürecinde ilgili kurum ve kuruluşların eş güdüm içerisinde çalışmalarını sağlamayı amaçladığını belirtti.

Varank'ın Prof. Dr. Önder Küçükerman'a Tasarım Konseyi Onur Ödülü’nü takdim etmesinin ardından Konsey toplantısı, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır başkanlığında basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Türk Tasarım Dayanışma Konseyi toplantısında, Özyeğin Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alpay Er, ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülay Hasdoğan, ETMK Başkanı Sertaç Ersayın, Türk Tasarımın Duayenlerinden Büyük Usta Prof. Dr. Önder Küçükerman ile Türk Tasarımı hakkında fikir alışverişinde bulunduk.