im2021 - İçmimarlık Öğrencileri Proje Yarışması

im 2021 -sponsor.png

TMMOB İçmimarlar Odası’nın her yıl düzenlediği İçmimarlık bölümü Öğrencileri Proje Yarışması’nın dördüncüsü olan im2021, bu yıl TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nün ev sahipliğinde düzenleniyor. Yarışmaya son katılım tarihi 15 Ekim 2021 olarak belirlenmiştir.

Yarışmayla ilgili detaylı bilgi için: https://www.etu.edu.tr/tr/bolum/ic-mimarlik-ve-cevre-tasarimi

Soru ve iletişim için: imyarismalari@gmail.com

Başvuru Linki: https://forms.gle/BdVzpVoLvoekLjY79

Yarışmanın Amacı

Bu yarışmanın amacı; İçmimarlık/İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri öğrencilerinin projelerini her akademik yıl sonunda bir araya getirerek, akademisyen ve öğrenciler için bir iletişim platformu yaratmak; içmimarlık öğrencilerinin meslek kimliğinin güçlenmesini sağlamak; içmimarlık öğrencilerinin öğrenim ve meslek hayatları için anlamlı bir hedef oluşturmak ve içmimarlık lisans eğitimi içinde yer alan projelerin niteliğinin yükselmesine katkıda bulunmaktır.

Yarışmanın Kapsamı

“im2021 İçmimarlık Öğrencileri Proje Yarışması”, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki İçmimarlık/İçmimarlık ve Çevre Tasarımı bölümleri öğrencilerinin katılımını amaçlayan, üç aşamalı olarak düzenlenen, lisans eğitimi boyunca gerçekleştirilen stüdyo projelerini değerlendiren bir ulusal proje yarışmasıdır. Yarışma, içmimarlık öğrencilerinin yarışmanın düzenlendiği akademik yıl içinde yürütülen (2020-2021 akademik yılı) tasarım stüdyolarında ve mobilya/aydınlatma tasarımı derslerinde gerçekleştirdikleri projelerin değerlendirilmesi esasına dayanmaktadır.

Yarışmanın Kategorileri

Yarışma, beş kategoriden oluşmaktadır;

• Birinci Yıl
  • İkinci Yıl
  • Üçüncü Yıl
  • Dördüncü Yıl
  • Mobilya/Aydınlatma Tasarım

Tüm kategoriler grup projelerinin katılıma açıktır.

Yarışmaya Katılım Koşulları

* Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde içmimarlık eğitimi veren ve YÖK tarafından tanınan herhangi bir lisans programında anadal öğrencisi olarak kayıtlı tüm öğrencilerin katılımına açıktır.

*Yarışma, ‘Birinci yıl’, ‘İkinci yıl’, ‘Üçüncü yıl’, ‘Dördüncü yıl’ ve ‘Mobilya/Aydınlatma tasarım’ olmak üzere beş kategoriden oluşmaktadır.

* Yarışmaya, konu ve kapsam sınırlaması olmaksızın, yarışmanın düzenlendiği yıl içerisindeki ‘akademik dönemler’inde, içmimarlık lisans derecesi veren bir eğitim kurumunun içmimarlık tasarım stüdyosu ve mobilya/aydınlatma tasarımı dersleri kapsamında gerçekleştirilmiş bir proje ile ilgili kategoride katılım sağlanabilecektir.

* Öğrenciler her kategoriye grup projeleriyle de katılım sağlayabilmektedir. Gruplar en fazla 3 kişiyle sınırlıdır.

* Öğrencilerin yarışmaya birden fazla proje ile katılması mümkündür.

* Yarışmaya katılım ücretsizdir.

* Yarışmaya katılan projelerin yayım ve basım hakları TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ve yarışmayı düzenleyen TMMOB İçmimarlar Odasına aittir.

* Yarışmaya katılacak projelerin, başvuru tarihlerinde, belirtilen formata uygun şekilde, dijital olarak teslim edilmesi gerekmektedir.

* Katılımcı, teslim formatı ve koşullarını yerine getirerek, projesini istediği gibi sunabilecektir.

* Proje teslimleri yarışma duyurularında yer alan başvuru linkleri üzerinden yapılabilecektir.

*Yarışmaya proje göndererek katılan her yarışmacı bu koşulları kabul etmiş sayılır.

Yarışma Takvimi

Yarışma İlanı

28 Temmuz 2021

Soru – Cevap dönemi

09 Ağustos- 20 Eylül 2021

Projelerin dijital teslimi için son tarih

15 Ekim 2021

Projelerin Ön eleme değerlendirmesi

5 Kasım 2021

1. Jüri Değerlendirmesi

12 Kasım 2021

2. Jüri Değerlendirmesi

19 Kasım 2021

3. Jüri Değerlendirmesi

3 Aralık 2021

Ödül Töreni, Dijital Sergi ve Kolokyum

17 Aralık 2021

Ödüller

“im2021” yarışmasında her kategori için üçer adet “Başarı Ödülü” ve üçer adet “Mansiyon Ödülü” verilmektedir. Ön elemeyi geçen tüm katılımcılara ve ödül alan katılımcılara sertifika, “Başarı Ödülü” ve “Mansiyon” alan katılımcılara sertifikaya ek olarak para ödülü verilmektedir. Ödül alan tüm projeler TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ve TMMOB İçmimarlar Odası tarafından yayımlanacak dijital yarışma kitabında yer alacaktır.

Her kategori için verilecek olan başarı ödülleri:

• Birincilik ödülü - 2.500 TL
  • İkincilik ödülü - 2.000 TL